Här har Thore kört många vändor med den traktor som stals under helgen.

Är inbrottstjuvar helt utan samvete

nyheter

2019-05-22 Vi återkommer om stölden av bland annat en liten traktor på Landön där man bedriver dagverksamhet för handikappade. Nu har det upptäckts att mer ändå har stulits. Nästa vecka kommer cheferna på Kommunen att sätta sig ner för att finna en lösning för handikappade Thore som miste sitt allt när traktorn försvann.

Monica Dahlén som är enhetschef för omsorgen på Landön når vi på telefon efter att hon med några andra gjort en kontroll av vad som har stulits från förrådet där bland annat handikappade Thores traktor försvann. Hon berättar:

-Vi har varit på Landön till morron och gått igenom vad som har stulits, förutom traktorn som var specialbyggd så att handikappade Thore skulle kunna köra. Det har stulits bensindunkar, en svets, ett schaktblad och en del verktyg.

Här vid Landön i ett förråd skedde inbrottet och en handikappanpassad traktor stals. OBS! Den här bilden symboliserar dagverksamheten på Landön. Inte förrådet där traktorn stals.Thore har kört många vändor ved med traktor och släpkärra. En traktor som är handikappanpassad så den passar till honom.

Dahlén vet så väl hur Thore var fäst vid den lilla traktor han kunde köra. Sommar som vinter.

-”Det var hans allt”. På måndag nästa vecka återkommer min chef och då ska vi sätta oss ner och diskutera vad vi kan göra, för nu är Thore väldigt ledsen att han inte får köra traktor.

Thores syster uppger att han vet inte att traktorn är stulen och nu under några dagar blir han hemma och inte nere på Landön. Det blir jobbigt för alla eftersom han blir understimulerad och ledsen. Traktorn var något speciellt för Thore. Helgerna var inte roliga för då var det ingen verksamhet på Landön utan han fick vara hemma. Jag är så himla besviken på att folk kan ge sig till att stjäla av de som är handikappade. Har de inget samvete alls. Kan de inte förstå hur det här känns för den som är gravt funktionshindrad.

Nu är det bara att hoppas på att det snart blir en bra lösning från Kommunens sida så Thore får återgå till sitt ”arbete” att köra traktor. Han har genom åren transporterat en hel del med traktor med släpkärra.

Än en gång, vet du något som kan leda Polisen tjuvarna på spåret, ring 114 14.

Text o Bild: Barbro Ericson

affarsnyttnorr