Anmälan – Skolanställd attackerades av man

nyheter

2018-07-8 Det var i våras som en man, utan tillhörighet, kom till en skola i Strömsund och möttes av en anställd som bad honom lämna området. Han uppträdde konstigt och efter flera uppmaningar av den anställde gick han till angrepp med knytnävsslag, däri hade han en nyckelknippa.

Den här händelsen inträffade i april på en skola i Strömsund när en skolanställd blev slagen i halsen och ryggen av en man, som inte hade med skolan att göra och som uppträdde märkligt. Han svarade inte på tilltal utan bara väste och hans blick var helt tom, enligt personen som blev attackerad. Han var inte elev där och den anställde tyckte mannen uppträdde märkligt och ville få honom självmant att gå därifrån. Det här var inte första gången han befunnit sig i skolans lokaler, utan anledning.

Efter flera uppmaningar att lämna skolan går mannen till angrepp och med knuten näve, där han har en nyckelknippa, slår mot den anställdes hals. Flera slag upprepas men vid några av dem missar han.

Några ungdomar kommer springande, de är rädda och skriker att han skall sluta. Två ur personalen kommer också och en av dem tar med mannen ut från lokalen.

Ärendet polisanmäldes och har överlämnats till Arbetsmiljöverket som utreder ärendet. Mannen greps av Polisen efter en halvtimma och en polisanmälan upprättas. Ärendet rubriceras som arbetsplatsolycka alternativt allvarligt tillbud.

Det framgår att mannen också tidigare har varit på skolan och avvisats av personal. Han har också då betett sig underligt och inte svarat på tilltal. I vilket syfte han befunnit sig på skolan framgår inte.

Den skolanställda som blev utsatt fick ont i nacken av angreppet och kände sig chockad.

affarsnyttnorr