Andreas Edlund Strömsund utvecklar eventköket på At Six

nyheter

2018-03-25 “Jag är franskt skolad med en stor portion av världen och har alltid en stark strävan av att överträffa förväntningar på ‘de som sett allt, och ätit allt’.” så sammanfattar Andreas Edlund, ny Head Chef på At Six med ansvar för hotellets 2000 kvadratmeter stora eventytor, sig själv. Arkivbild: Barbro Ericson

Prisbelönta Andreas Edlund har vi på Affärsnytt Norr följt genom åren, med hans framgångar och flera utmärkelser. Han har jobbat utomlands,  men allt började på kockutbildningen i Strömsund. Här nedan i ett Pressmeddelande följer den senaste händelsen i hans karriär :

At Six Head Chef Andreas Edlund, foto av Marcus Crépin Sundström

 

At Six på Brunkebergstorg i centrala Stockholm firar ett år i mars och har sedan starten haft ett stort fokus på att leverera helhetsupplevelser för sina gäster, och i de helhetsupplevelserna är mat en viktig del. Därför väljer nu hotellet att anställa en Head Chef med ansvarar för eventköket och de smakupplevelserna men också för att organisationen håller en nivå som överträffar förväntningar. Andreas Edlund kommer närmast från sju år i Pontusgruppen där han haft flera olika Head Chef-roller. Bland annat har han varit köksmästare för event och catering i gruppen med allt från tvådagarsbröllop för 140 gäster ute på landsbygden till intima middagar på yachts. Han har även deltagit i Svenska Bocuse d’Or-uttagningen under flera år, vunnit Årets Unga Kock 2011 och arbetat på Riingo i New York och trestjärniga Michelinkrogen Georges Blanc i Frankrike.

Jag gillar att jobba med stora events och tillställningar, det är en häftig organisation bakom och kräver mycket av mig som kock. Sen är det ju allt som oftast maten gästerna pratar om och det de kommer ihåg, därför är det kanske maten som är viktigast. Och med det tankesättet vill jag verkligen gå in i den här rollen; ambitionen är att maten vi serverar på At Six ska vara den där avgörande faktorn, den ska överträffa alla förväntningar.” säger Andreas Edlund, Head Chef på At Six.

Under året som At Six har varit öppet har hotellet och dess eventyta bland annat huserat flera stora evenemang, det största med cirka 1100 gäster. Några av de mer publika tillställningarna har varit EAT Foundations årliga middag och galan Årets VD.

Med från öppning har Head Chef Christoffer Rosén varit, han har ansvaret för a la carte-restaurangen Dining Room som bland annat blivit omnämnd som en av fjolårets bästa restauranger i sin klass av Svenska Dagbladet. Dining Room At Six stoltserar med frukost och middag sju dagar i veckan, lunch på vardagar och Punch Brunch på lördagar, där bjuds gäster på liveband, punch bowls och en flamberingsvagn som cirkulerar restaurangen.

Jag är verkligen stolt över vad Christoffer i Dining Room, och Josefine som Head Pastry Chef på vårt egna bageri och konditori, har uppnått på det året vi har haft öppet och jag är förväntansfull på att se hur Andreas kommer utveckla och verkligen driva vårt eventkök framåt och uppåt, till den allra högsta nivån. Vi har format ett riktigt starkt team nu och det ska bli kul att laga ännu mer mat och bakverk tillsammans.” säger Andreas Askling Executive Chef på At Six.

FAKTA OM KÖKET PÅ AT SIX

At Six har ett brett och levande internationellt kök som hämtar mycket inspiration från flera platser i hela världen med hjälp av den breda blandning av kockar som levererar matupplevelserna. Det har blivit utsett till bland de bästa restaurangerna i sin kategori 2017 av Svenska Dagbladet.

Executive Chef Andreas Askling har varit med från starten och öppnat At Six, han är ansvarig för alla matuttryck på At Six. Tidigare har han arbetat i New York, Ho Chi Minh City och även förvaltat Grand Hôtel Stockholm i sju år.

Head Chef Christoffer Rosén har varit med och öppnat At Six och är nu ansvarig för Dinign Room At Six, tidigare har han bland annat lett arbetet på Grand Hôtels restaurang Verandan, arbetat på flertalet internationella restauranger och tävlat mycket, nu senast i Året Kock 2017.

Head Pastry Chef Josefine Baumann har varit med och öppnat At Six och är ansvarig för bageriet på At Six. Hon har tidigare vunnit Årets Pastry Chef 2011 och arbetat lång tid i New York.

Head Chef Andreas Edlund anslöt teamet på At Six i mars 2018 och kommer ansvara för eventköket på At Six. Han har tidigare varit varit köksmästare på event- och cateringavdelningen på Pontusgruppen.

FAKTA OM AT SIX

At Six är ett samtida lyxhotell designat av Universal Design Studio med konst utvald av Sune Nordgren. At Six har 343 rum och sviter inklusive en presidentsvit med namnet Masterpiece Suite. I huset hittas även tre barer – vinbaren Blanche & Hierta, slow-listening baren Hosoi och At Six Cocktailbar – samt den stora internationell restaurangen Dining Room. Det finns även gym, wellness och 2000m2 flexibel event- och mötesyta. At Six drivs av Petter Stordalens hotellgrupp Nordic Hotels & Resorts, tillsammans med bl.a. grannhotellet Hobo, The Thief, Copperhill, Yasuragi och Skt Petri. At Six är medlem i Preferred Resorts & Hotels’ LVX Collection.

FAKTA OM URBAN ESCAPE STOCKHOLM

At Six är en del av Urban Escape Stockholm som växer fram i kvarteret mellan Hamngatan, Regeringsgatan och Brunkebergstorg. Fem fastigheter, fyra gator och två torg med kontor, hotell, handel, restauranger, mötesplatser och servicetjänster, i regi av AMF Fastigheter.

affarsnyttnorr