Publiken söker rättvis täckning.

Publiken söker rättvis täckning.

Det moderna samhället är en säkerhetsrisk

nyheter

2016-03-23 En dåligt fungerande telekommunikation är en fara för säkerheten i glesbygd. Sjuka drabbas hårt liksom polisens arbete samt privata aktörer och företagare. Nu skall det visst bli ändring på den saken.

Under en debatt på Folkets Hus i Strömsund idag torsdag var temat Rättvis täckning. En debatt som sändes ut via TV och Radio samt nätet, för personer med täckning.

tn_dsc_0073

Panelen bestod av näringsidkare, ideella föreningar, Post och Telestyrelsen, Media, Kommunrepresentanter och Telia för att nämna några.

tn_dsc_0162

Det var Åke Åslund från Renålandet som fick en hjärtinfarkt och skulle ringa ambulansen. Att ringa ambulansen var till en början det stora problemet på grund av dålig täckning. Men det var inte det enda problemet, när ambulansen nåddes och kom till den sjuke patienten kunde sjukvårdarna inte koppla upp EKG-testet mot sjukhuset i Östersund. Det var möjligt först 15 kilometer bort och då visade resultatet att det faktiskt var fråga om liv eller död och blåljusen kopplades på. Det blev ilfart till Östersund.

Polis Steven Jerand fanns på plats och berättade om hur Polisen idag är utrustade med allehanda instrument för ett säkert och effektivt arbete. Men det är av intet värde i och med att det inte finns fullvärdig täckning i glesbygd.

Marielle Henriksson