Lennart Jähkel. Bild privat.

Lennart Jähkel. Bild privat.

Sång till välfärden – Riksteaterföreställning

nyheter

2018-04-8 På tisdag den 10 april kommer Riksteaterns föreställning "Sång till välfärden" till Strömsund där Lennart Jähkel är en av huvudaktörerna. Dessutom medverkar den lokala kören Vattugalarna.

”Sång till välfärden”. Riksteaterföreställning. Allt blir bättre och bättre… tills det inte blir det längre. Ett körverk om möjligheterna att leva bra i Sverige, eller åtminstone helt ok. Välkommen till en föreställning om välfärden. Ett poetiskt inslag i valrörelsen. Ett medley i svensk folkhemston.

Sång till välfärden är vår jakt efter det goda livet i Sverige. Vi frågar oss, vem byggde egentligen landet? Ska alla med? Varför stannar inte tågen där människor bor längre? Hur långt kan det rimligtvis vara till närmsta när-akut? Och vart tog egentligen posten vägen? Föreställningen på Folkets Hus i Strömsund genomförs i samarbete med Vattugalarna.

Svensk välfärd rymmer allt från gemenskap och framtidstro till ensamhet och besvikelser. Detta och mycket mer får plats i körverket Sång till välfärden som är fyllt av svenskt vemodssväng och modern kampsång.

Visste du att det finns tydliga kopplingar mellan den svenska välfärden och det svenska körundret? Jodå, intresset för att sjunga i kör växte fram samtidigt som välfärdens framväxt. Därför kommer också en lokal kör från varje ort utgöra själva hjärtat i varje föreställning.

En av ensembles kända deltagare är sångare/skådespelare Lennart Jähkel som bland annat spelade den känslosamma rollen i filmen Jägarna.

Tisdag den 10 april blir det som sagt Sång till välfärden och kultur-våren fortsätter med teaterföreställningen Estrad Norrs Potatishandlaren som kommer att spelas i Renålandet den 18 juli, Lövberga 19 juli och Fyrås 20 juli.

 …

affarsnyttnorr