Författaren Solveig Vidarsdotter återkommer

nyheter

2017-02-21 Den 30 mars är Solveig Vidarsdotter från Sjoutnäset aktuell med sin andra Jämtlandsdeckare. Själv kallar hon sina böcker för Gäddede Noir. Hon gästar oss på nytt sista dagen i mars.

Hon älskar att göra research, och hon älskar sitt Norrland. Själv är hon uppvuxen på en fjällgård i Jämtland, och kanske är det just hennes egen bakgrund som gör att hon vill berätta historierna som utspelar sig på andra platser än Stockholm? Eller vad är det med just Jämtland som hon tycker fungerar så bra ihop med deckarromaner?

Solveig Vidarsdotter från Sjoutnäset har tidigare varit i Strömsund och Gäddede där hon signerade boken Isvittring. En bok som handlar om ”Skoterparadiset Gäddede i norra Jämtlands fjällvärld som drabbas av en ofattbar tragedi när vaktmästaren på ett elevhem hittar en tioårig pojke hängd från en takbjälke. Det som först bedöms vara självmord visar sig snart vara resultatet av…”.

Nu är det dags för nästa bok Nässelvrede och den 30 mars kommer Solveig Vidarsdotter att dyka upp i Strömsund och Gäddede i slutet av mars. Nässelvrede är den andra, fristående delen i Solveig Vidarsdotters Jämtlandsserie om Ingrid Kvarnberg och Erland Skogmo,  uppger Anna Svensson PR och Kultur.

 

 

 

affarsnyttnorr