Arkivbild Be.

Arkivbild Be.

25-åring åtalas för dråpförsök utanför Hörnet 2016

nyheter

2018-03-16 Det uppstod bråk intill restaurang Hörnet i Strömsund en natt 2016 och när offret skulle hjälpa sin kompis så blev han själv knivskuren. Ena lungan punkterades och hans tillstånd var allvarligt. Nu åtalas 25-åringen för dådet.

Nu har den 25-årige mannen åtalats för dråpförsök när han med kniv högg en annan kille så illa att lungan punkterades.  Händelsen inträffade natten mellan den 17 och 18 september 2016 på parkeringen intill restaurang Hörnet. Den utsatta killen som var 22-år när gärningen hände fick livshotande skador men återhämtade sig med tiden, dock med bestående men.

Enligt åtalet fanns det stor risk för att den knivhuggne mannen skulle dö. Han blev huggen i huvudet, bröstkorgen och ena överarmen. Förutom den allvarliga skadan i lungan som höll på ta hans liv så fick han en revbensfraktur.

Åklagaren menar att det var försök till dråp, i andra hand att 25-åringen ska dömas för grov misshandel.

Försvann

I tidigare reportage i AN berättade vi att den misstänkte mannen försvann och lämnade Sverige och var under lång tid på flykt men häktad i sin frånvaro. Men när han var på väg att resa in i landet igen så greps han av gränspolisen i Arlanda.

affarsnyttnorr