Trygghetsvandring i Hoting 30 september

nyheter

2019-09-26 Välkommen att delta på en trygghetsvandring i Hoting måndag 30 september klockan 18.00. Vi inleder med samling och information med fika på Hotings föreningshus, sedan vandrar vi tillsammans genom samhället, informerar Strömsunds kommun.

Varför gör vi en trygghetsvandring?

Polisen och kommunen har fått indikationer på en ökad oro och otrygghet i Hoting. Vi gör nu därför en trygghetsvandring på orten. Trygghetsvandringar är något som polisen och kommunen har identifierat som viktiga för att fånga in synpunkter och förslag på åtgärder från allmänheten. Det ligger därför som en årlig aktivitet i våra gemensamma medborgarlöften för 2019–2020.

Vad är syftet med trygghetsvandringen?

Syftet med vandringen är att vi ska få möjlighet att ta del av vad du upplever som otryggt i Hoting samt identifiera vilka åtgärder som behövs för att öka tryggheten. Trygghetsvandringen ger även oss möjlighet att informera om hur polisen och kommunen samverkar för en ökad trygghet. Efter trygghetsvandringen föreslår och genomför vi förebyggande åtgärder, som med förhoppning kan leda till att Hoting blir en mer trygg och trivsam plats att vistas på.

Hur går trygghetsvandringen till?

Vi samlas på Hotings föreningshus där vi bjuder på fika. Polisen inleder med att informera om senaste tidens händelser och om hur trygghetsvandringen går till. Därefter genomför vi vandringen i grupper. Inga förkunskaper krävs. Ta på dig varma kläder och reflexväst.

Vem kan delta?

Inbjudan riktar sig främst till dig som bor och verkar i Hoting. Även representanter från kommunens olika verksamheter är välkomna att delta, uppmanar Strömsunds kommun.

 

affarsnyttnorr